Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.
Stenungsunds kommun är en expanderande kustkommun med cirka 27 800 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.
Kommunens vision är att ... Visa mer
Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.
Stenungsunds kommun är en expanderande kustkommun med cirka 27 800 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.
Kommunens vision är att vi ska bli 35 000 invånare år 2035. Stenungsunds kommun ingår i Göteborgsregionens kommunalförbund som är ett forum för samarbete och erfarenhetsutbyte samt i ett antal andra mellankommunala samarbeten.
Kommunen är organiserad i en förvaltning med fyra sektorer. Sektor Socialtjänst innefattar 4 verksamheter; särskilt boende/kommunal hälso- och sjukvård, individ- och familjeomsorg, ordinärt boende/personlig assistans samt funktionshinder.
Individ- och familjeomsorgen (IFO) möter kommuninvånare som är i behov av stöd på olika sätt. Det kan handla om stöd för föräldrar, barn och unga, ett tillfälligt ekonomiskt stöd, stödinsatser för att komma ur ett missbruk eller att leva med en psykisk sjukdom. Ärendena som hanteras har förebyggande syften samt utredning- och behandlingsarbete.
Stenungsunds kommun erbjuder dig:
- Individuellt anpassad introduktion samt ett övergripande introduktionsprogram
- Engagerade kollegor
- En arbetsgrupp som ställer upp för varandra och som har nära till skratt
- MI-utbildning
- Friskvårdsbidrag
- Årsarbetstidsavtal
- Möjlighet till semesterväxling
- Löpande kompetensutveckling
Vill du arbeta hos oss kommer du till en bra och stimulerande arbetsplats präglad av omtanke och arbetsglädje.
ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu dig som är nyfiken, vill utvecklas och är intresserad av att arbeta på IFO. Nu och ett år framöver är det med placering på ett vikariat för vår medarbetare på stöd- och försörjningsenheten, som kommer vara föräldraledig under perioden 1 augusti 2023 till 1 oktober 2024. Du kommer dock ha en fast tjänst hos oss på IFO och efter placeringen på vikariatet kommer vi erbjuda fortsatt arbete, introduktion och erforderlig vidareutbildning, som kommande uppdrag kan kräva, på någon av våra enheter inom IFO.
Vårt arbete med ekonomiskt bistånd bygger på två delar. Dels arbetar vi med att personer har skälig levnadsnivå, dels arbetar vi med att stödja personer i att bli självförsörjande. I arbetet möter du människor som befinner sig i olika livssituationer och i uppdraget arbetar du tillsammans med varje person med att komma fram till en lämplig arbetsplan och att motivera till förändring och självständighet. Stort fokus ligger på att alla ska få rätt stöd utifrån sina individuella förutsättningar och vi är aktiva i att utveckla våra metoder tillsammans med Arbetsmarknadsenheten (AME), AF, Samordningsförbundet, vår egen verksamhet, Åbacka, som arbetar med trädgårdsunderstödd rehabilitering samt med övriga enheten inom IFO. Vårt mål är att de insatser och metoder vi använder ska stärka personers egenmakt och att underlätta deras väg till självförsörjning.
Vi har kommit långt i arbete med att digitalisera vår försörjningsstödsprocess vilket frigöra tid från den administrativa delen av arbetet. Tiden vi vinner på digital handläggning använder vi för att förstärka det sociala arbetet kring personer som behöver mycket stöd för att bli egenförsörjande.
Vi är måna om ett respektfullt och gott bemötande, rättssäker handläggning och tro på människors egen kraft.
Du kommer att ingå i vår arbetsgrupp som idag består av en arbetsledare och sju socialsekreterare som idag arbetar med mottagning och verkställighet. Du kommer tillsammans med arbetsgruppen och Arbetsmarknadsenheten att vara delaktig i att förbättra stödet till våra brukare.
De metoder vi använder är bl a.
• MI-samtal
Fördjupad utredning, FIA
• Arbetsmarknadskartläggning hos AME
• Arbetsplaner
• Insatser via Arbetsförmedlingen, AME, Samordningsförbundet, eller vår egen rehabverksamhet Åbacka trädgård och hantverk
• Samverkan med andra enheter och samarbetssamarbetspartners, genom t.ex. SIP, resursgruppsarbete eller flerpartsmöten.
KVALIFIKATIONER
För att lyckas i rollen har du:
- Socionomexamen eller annan utbildning/erfarenhet som kan prövas likvärdig.
- En nyfikenhet på att utvecklas inom olika områden inom IFO och intresserad av att jobba med ekonomiskt bistånd .
- Intresserad av att tänka och lära nytt.
- God datorvana.
Du har ett lösningsinriktat förhållningssätt och kan arbeta självständigt och ta egna initiativ. Du är strukturerad och har lätt att fatta beslut samt är lyhörd och kan samverka med andra. Du bidrar till en god teamkänsla.
Meriterande:
- Erfarenhet av handläggning i Life Care.
- Erfarenhet av myndighetsutövning.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Tjänsten kommer att tillsättas om erforderliga beslut fattas.
Varmt välkommen med din ansökan!
ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.
Varmt välkommen med din ansökan!
Visa mindre